Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: 2604
Банковский форум :: UABanker.net > Маркетинг и управление > Юридические лица
anet455
Подскажите пожалуйста, узнала что по новому налогообложению, для предприятий получающих зарплату по чеку необходимо открывать счет 2604. Фонд соц страха перечисляет на этот счет больничные , короче что- то в этом роде. Было письмо по этому поводу от НБУ. Кто может прояснить эту ситуацию, где найти письмо, зараннее спасибо.
OSTA
anet455
вы пробовали по данному вопросу обратиться к своим специалистам - операционистам?
Просто последнее время складывается впечатление, что люди в одном коллективе не общаются друг с другом
Balam
Л И С Т

14.12.2010 N 25-111/2972-22535

Територіальним управлінням,
ОПЕРУ Національного банку
України Банкам України
Асоціації українських
банків Українському
кредитно-банківському союзу

Щодо відкриття страхувальниками-роботодавцями окремих поточних рахунків
OSTA
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14.12.2010 р. N 25-111/2972-22535

Департамент платіжних систем
Територіальним управлінням,
ОПЕРУ Національного банку України
Банкам України
Асоціації українських банків
Українському кредитно-банківському союзу


Щодо відкриття страхувальниками-роботодавцями окремих поточних рахунків

У зв'язку з набранням з 1 січня 2011 року чинності Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Закон про єдиний внесок) Національний банк України повідомляє таке.

Підпунктом 9 пункту 11 розділу VIII Закону про єдиний внесок передбачено внесення змін до статті 21 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" (далі - Закон).

Частиною другою вищеназваної статті Закону у новій редакції, зокрема, передбачено, що:

- страхувальник-роботодавець відкриває у банку окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів (далі - окремий рахунок) у порядку, встановленому Національним банком України;

- страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок, можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам;

- страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, не можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів, на стягнення на підставі виконавчих та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до закону;

- у разі порушення провадження у справі про банкрутство страхувальника-роботодавця страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, повертаються до районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яка в подальшому забезпечує надання матеріального забезпечення застрахованим особам.

Зазначаємо, що правовідносини, що виникають під час відкриття банками поточних і вкладних (депозитних) рахунків клієнтам у національній та іноземних валютах, регулюються Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 N 492 (далі - Інструкція).

Згідно з пунктом 1.8 глави 1 Інструкції до поточних рахунків належать рахунки за спеціальними режимами їх використання, що відкриваються у випадках, передбачених законами України або актами Кабінету Міністрів України.

Особливості правового режиму використання окремого рахунку, визначені Законом, передбачаються у договорі банківського рахунку.

Порядок відкриття поточного рахунку юридичній особі або фізичній особі - підприємцю встановлено главами 3 і 4 Інструкції.

Отже, відповідно до Закону банк відкриває страхувальнику-роботодавцю окремий рахунок у порядку, встановленому вищевказаними главами Інструкції.

Банк відкриває окремий рахунок юридичній особі, в тому числі небанківській фінансовій установі, та фізичній особі - підприємцю за балансовим рахунком 2604 "Цільові кошти на вимогу суб'єктів господарювання", а окремий рахунок приватному нотаріусу або адвокату, який відповідно до Закону є роботодавцем, - за балансовим рахунком 2620 "Кошти на вимогу фізичних осіб".

Одночасно інформуємо, що на виконання частини 2 статті 24 Закону про єдиний внесок постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 N 21-31 затверджено Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати2. Цей Порядок регулює механізм прийняття банками грошових чеків, платіжних доручень та інших розрахункових документів на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно до Закону про єдиний внесок нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

____________
1 Постанова набирає чинності з 1 січня 2011 року.

2 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.10. 2010 за N 953/18248.

Національним банком України на сьогодні підготовлено проект змін до пункту 3.9 глави 3 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті3 щодо заміни назви внеску, який буде оприлюднений на офіційній сторінці Національного банку в мережі Інтернет.

____________
3 Затверджена постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 N 22 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 29.03.2004 за N 377/8976 (зі змінами).



Виконавчий директор з питань
платіжних систем та розрахунків

В. М. Кравець




smile.gif. Balambas опередил.

И все же : вопрос мой остается открытым
fir
и новый порядок финансирования

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
ПРАВЛІННЯ
ПОСТАНОВА
22.12.2010
м. Київ
N 26

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
25 січня 2011 р. за N 111/18849

Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

МакроКiт
Цитата(OSTA @ 03.02.2011, 12:51) *
обратиться к своим специалистам

Здається мені це спудей ))
OSTA
2МакроКiт
хто такий
Цитата(МакроКiт @ 03.02.2011, 12:07) *
спудей

? smile.gif
МакроКiт
Студєнт ))

Слово «спудей» - грецького походження, перекладається як «старанний». В Українську воно ввійшло до обігу під час перших років існування Києво-Могилянської академії в значенні «семінарист, учень бурси та інших духовних навчальних закладів». На сьогодні це слово вміщує в собі значення «учень взагалі»: У́ЧЕНЬ (той, хто вчиться у школі, середньому навчальному закладі, у якогось фахівця); ШКОЛЯ́Р (у школі); ВИХОВА́НЕЦЬ (школи, навчального закладу, дитячого будинку тощо); КУРСА́НТ (військового училища); СТУДЕ́НТ (вищого навчального закладу).
OSTA
Цитата(МакроКiт @ 03.02.2011, 13:44) *
Студєнт ))

Да неееттт. Из финмониторинга, судя по истории сообщений.
FREEMAN
А можно ли с 2604 перечислять на зарп карты? Или снимать только по чековой?
Balam
Цитата(МакроКiт @ 03.02.2011, 13:44) *
Слово «спудей» - В Українську воно ввійшло до обігу під час перших років...............



так лихо вошло, что гугл ,кроме журнала и вопросов - ничего не дает smile.gif
OSTA
Цитата
Головні виконавці у Вертепі — це ляльки, які рухаються по дротах з волі вертепника. За вертепом приховувався „спудей" — особа, що говорила в імені ляльок.

Эво как!
Acc
Цитата(FREEMAN @ 03.02.2011, 21:49) *
А можно ли с 2604 перечислять на зарп карты? Или снимать только по чековой?


Скажите друзья!? для получения ср-в с 2064 вы выдаёте отдельную чековую книжку?
Тоха
Цитата(Acc @ 22.02.2011, 18:01) *
Скажите друзья!? для получения ср-в с 2064 вы выдаёте отдельную чековую книжку?

а вы их с 2064 выдаете? или с 2604? да, отдельную книжку. Так как номер счета доджен быть написан в книжке в момент ее выдачи клиенту на всех чеках книжки.
Acc
конечно с 2604 smile.gif
nvv2002
Добрый день.

Скажите кто как понял письмо НБУ от 21.02.2011г. № 25-111/406-2738.

Меня интересует вопрос с какого счета удерживаются обязательные платежи при выплате материального обеспечения застрахованным лицам?
slim m m
С 2600 клиента, т.к. страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок (2604), можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.

Также особенности режима использования счета 2604 должны быть прописаны в договоре РКО.
nvv2002
а НБУ считает, что из письма, а именно из абзаца:

"Частиною другою статті 21 Закону № 2240 передбачено, що страхувальник-роботодавець відкриває окремий поточний рахунок (або окремий рахунок для бюджетних установ) для зарахування страхових коштів, які надаються Фондом і можуть бути використані страхувальником виключно для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам. Проте, частина цих коштів має бути утримана в рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших платежів, які відповідно до Законів України утримуються з цих виплат, і за утримання яких роботодавець несе відповідальність згідно із законодавством України."

следует, что удержание тоже происходит с 2604!!!

slim m m
НБУ в письме считает, что сумма матеріального забезпечення, полученная от ФСС, подлежит налогооблажению, удержанию взносов. Однако речь не идет, о том, что перечисление удержаний осуществляется именно со спец. счета. Предприятие может выдать застрахованному лицу всю сумму полученную от ФСС, а удержания осуществить с з/пл сотрудника, и перечислить суммы удержаний с 2600; главное удержания перечислить до получения мат. обеспечения с 2604.
Т.о. удержания можно перечислять как с 2600 так и с 2604 (согл. письма).
nvv2002
НБУ отвечает что удержание происходит с 2604, если "грязные" деньги приходят на 2604, а не с 2600, и они не собираются трактовать письма КМУ, они считают, что и так все понятно, хотя как видите...


Как видите не все так просто, - будем писать запрос на НБУ.
slim m m
Цитата(nvv2002 @ 23.02.2011, 16:09) *
.... они не собираются трактовать письма КМУ, они считают, что и так все понятно, хотя как видите...


Как видите не все так просто, - будем писать запрос на НБУ.


Согласен.
Возможно когда-нибудь "создатели" нормативки научаться более прозрачно освещать свою точку зрения... tongue.gif
Тоха
Цитата(slim m m @ 23.02.2011, 15:06) *
НБУ в письме считает, что сумма матеріального забезпечення, полученная от ФСС, подлежит налогооблажению, удержанию взносов. Однако речь не идет, о том, что перечисление удержаний осуществляется именно со спец. счета. Предприятие может выдать застрахованному лицу всю сумму полученную от ФСС, а удержания осуществить с з/пл сотрудника, и перечислить суммы удержаний с 2600; главное удержания перечислить до получения мат. обеспечения с 2604.
Т.о. удержания можно перечислять как с 2600 так и с 2604 (согл. письма).

а согласно практики оказалось, что удержания корректно попадают в Фонд только со счета 2604.
nvv2002
Цитата(Тоха @ 24.02.2011, 11:41) *
а согласно практики оказалось, что удержания корректно попадают в Фонд только со счета 2604.


а можно уточнить, что значит корректно?
Balam
Так как в итоге функционирует 2604?
всякие гос. удержания тоже с него можно?
nvv2002
исходя из письма НБУ от 22.02.2011 № 25-111/416-2782 только с 2604
kkotenokk
Добрый день. Подскажите пожайлуста: каков режим функционирования счета 2604 открытого сельскохозяйственным предприятнием для аккумуляции НДС в свете нового налогового кодекса и постановы №11 от 12.01.2011? Интересует такой момент: имеет ли право например фермерское хозяйство "Ромашка" со своего 2604 проплачивать, например, за посевной материал?
Я почему спрашиваю у клиента "Ромашка" счет 2600 -заблокирован судебными органами, под постанову 11 был открыт 2604 на который зашла определенная сумма денег, которой "Ромашка" хочет воспользоваться в свое удовольствие. Насколько я понимаю клиент оочень хочет просто вести хоз.деятельность по счету 2604. Насколько это правомочно? и кто будет нести ответственность если проплата будет? клиент достаточно вредный и не понимает что счет предназначен для целевого использования.
Balam
laugh.gif
Тоха
Цитата(kkotenokk @ 09.03.2011, 14:33) *
Добрый день. Подскажите пожайлуста: каков режим функционирования счета 2604 открытого сельскохозяйственным предприятнием для аккумуляции НДС в свете нового налогового кодекса и постановы №11 от 12.01.2011? Интересует такой момент: имеет ли право например фермерское хозяйство "Ромашка" со своего 2604 проплачивать, например, за посевной материал?
Я почему спрашиваю у клиента "Ромашка" счет 2600 -заблокирован судебными органами, под постанову 11 был открыт 2604 на который зашла определенная сумма денег, которой "Ромашка" хочет воспользоваться в свое удовольствие. Насколько я понимаю клиент оочень хочет просто вести хоз.деятельность по счету 2604. Насколько это правомочно? и кто будет нести ответственность если проплата будет? клиент достаточно вредный и не понимает что счет предназначен для целевого использования.

ддаааа, клиент отжигает!

умный такой....аж на оторопь берет

а вообще....если Банк не умеет работать с клиентом.....то это грустно
Balam
Нет нельзя, но если бы ваш клиент добывал на луне цитрин, вот тогда можно было бы использовать 2604. Предложите ему такой бизнес, если он оочень хочет использовать он обязан согласиться.
kkotenokk
Суть в том, что еще чуть-чуть и цинрин на луну поеду добывать я wink.gif(там наверно спокойней) . Вопрос еще теперь в том, что теперь делать если деньги на 2604 то зашли и висят?
Balam
Странно, что они вообще туда зашли. Вы же не зачисляете торговую выручку на 2610 или 2615 ??
Тоха
Цитата(kkotenokk @ 10.03.2011, 09:38) *
Суть в том, что еще чуть-чуть и цинрин на луну поеду добывать я wink.gif(там наверно спокойней) . Вопрос еще теперь в том, что теперь делать если деньги на 2604 то зашли и висят?

какие деньги туда зашли? туда могут заходить деньги только из Госбюджета и уходить - тольтко в Госбюджет
kkotenokk
ЗАШЛИ причем зашли, от юр.лица. Банк "х" перечислил (там видимо тоже сидят жутко грамонтые), а мой банк взял и зачислил на 2604, теперь разводим руками и делаем круглые глазки. А я как человек, обслуживающий клиента, пытаюсь понять что теперь можно с этим сделать: принимать платежки от клиента и что либо проплачивать я отказывають (чем вызываю бурю эмоций) , возвращать как ощибочно зашедщие отказываются мои коллеги, т.к. в плат.поручении четко и правильно был указан 2604, а то что не досмотрели, так это уже другая история, да и поскорей бы и без особого шума уладить. Вот и вся абсурдность ситуации
И еще я запуталась. Постанова 11
"4. Сума податку на додану вартість, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до державного бюджету і використовується сільськогосподарським підприємством відповідно до пункту 209.2 статті 209 Кодексу, а починаючи з 1 січня 2018 р. перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства."

И налогового кодекса
" 209.2. Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей.
Зазначені суми податку на додану вартість акумулюються сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України."

Т.е. что получается клиент таки может распоряжаться этими деньгами. Как только правильно это сделать?
Тоха
Цитата(kkotenokk @ 10.03.2011, 10:30) *
ЗАШЛИ причем зашли, от юр.лица. Банк "х" перечислил (там видимо тоже сидят жутко грамонтые), а мой банк взял и зачислил на 2604, теперь разводим руками и делаем круглые глазки. А я как человек, обслуживающий клиента, пытаюсь понять что теперь можно с этим сделать: принимать платежки от клиента и что либо проплачивать я отказывають (чем вызываю бурю эмоций) , возвращать как ощибочно зашедщие отказываются мои коллеги, т.к. в плат.поручении четко и правильно был указан 2604, а то что не досмотрели, так это уже другая история, да и поскорей бы и без особого шума уладить. Вот и вся абсурдность ситуации

деньги зашли на счет, для этого не предназначенный. Ваша обязанность - возвратить эти деньги. Проплачивать с этого счета что-то, кроме НДС, вы не имеете никакого права.
Хотя, имхо, выход есть - письмо клиента с просьбой перечислить деньги с єтого счета + подписи первых лиц Банка (филиала) на платежках с перечислением - с осознанием руководства того факта, что при проверке претензии и вопросы возникнут не к вам как к исполнителю, а к руководству wink.gif

Обычно руководство на это не идет)
OSTA

kkotenokk
Средства на 2604 зашли от другого юр.лица либо от самого с/х производителя?
Вы к юристам обращались по данному вопросу?
kkotenokk
Цитата(OSTA @ 10.03.2011, 10:51) *
не совсем так. Со специального счета, открытого для аккумулирования сумм НДС, средства расходуются с/х предприятием по собственному усмотрению на любые цели. Основной момент, чтобы сумма расходования не превышала разницы между установленными налоговыми обязательствами и налоговым кредитом.

kkotenokk
Средства на 2604 зашли от другого юр.лица либо от самого с/х производителя?
Вы к юристам обращались по данному вопросу?


Средства зашли от другого юр.лица. Юристы пока думают. А кто отслеживает и контролирует " чтобы сумма расходования не превышала разницы между установленными налоговыми обязательствами и налоговым кредитом" ?. Судя по всему клиент и это его ответственность? хотя это не мой случай, по хорошему -мне б вернуть их
OSTA
Цитата(Тоха @ 10.03.2011, 10:44) *
Проплачивать с этого счета что-то, кроме НДС, вы не имеете никакого права.

не совсем так.... в ст. 209.2 НК говорится и о
Цитата
а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей.


ИМХО, основная ответственность лежит на клиенте

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24.01.2011 р. N 1693/7/16-1417

Державна податкова адміністрація України надсилає для використання в роботі постанову Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 р. N 11 "Про затвердження Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках" (див. окремо в базі) (далі - Постанова), зобов'язує довести її до підпорядкованих органів податкової служби та стосовно застосування окремих пунктів Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках (далі - Порядок), повідомляє.

Порядок визначає механізм акумулювання сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках.

Відкрити спеціальні рахунки в установах банку сільськогосподарське підприємство зобов'язане протягом одного звітного періоду, після переходу на спеціальний режим оподаткування, подавши при цьому до установи банку копію свідоцтва про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб'єкта спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість, завіреного в установленому порядку відповідним органом державної податкової служби.

Платники ПДВ, які на момент набрання чинності Постанови були зареєстровані суб'єктами спеціального режиму оподаткування, зобов'язані відкрити такий рахунок в установі банку до 1 лютого 2011 року.

В разі виключення платника з реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування такий платник зобов'язаний закрити спеціальний рахунок в установі банку протягом одного місяця.

Згідно з абзацом другим пункту 3 Порядку сума податку на додану вартість, що підлягає сплаті (перерахуванню) сільськогосподарським підприємством відповідно до податкової декларації за операціями з постачання вироблених (наданих) ним сільськогосподарських товарів (послуг), перераховується сільськогосподарським підприємством з поточного рахунку на спеціальний рахунок у строки, встановлені статтею 203 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) для перерахування суми податку на додану вартість до державного бюджету (протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого пунктом 203.1 цієї статті для подання податкової декларації).

Щодо відповідальності сільськогосподарського підприємства за нецільове використання суми податку на додану вартість (абзац другий пункту 4 Порядку), то використання платником податків (посадовими особами платника податків) сум, що не сплачені до бюджету внаслідок отримання (застосування) податкової пільги, не за призначенням та/або всупереч умовам чи цілям її надання згідно із законом з питань відповідного податку, збору (обов'язкового платежу) додатково до штрафів, передбачених пунктом 123.1 статті 123 Кодексу, тягне за собою стягнення до бюджету суми податків, зборів (обов'язкових платежів), що підлягали нарахуванню без застосування податкової пільги. Сплата штрафу не звільняє таких осіб від відповідальності за умисне ухилення від оподаткування (пункт 123.2 статті 123 Кодексу).

Крім того, відповідно до пункту 112.1 статті 112 Кодексу, притягнення до фінансової відповідальності платників податків за порушення законів з питань оподаткування, іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не звільняє їх посадових осіб за наявності відповідних підстав від притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Відповідно до пункту 5 Порядку контроль за дотриманням вимог цього Порядку здійснюють органи державної податкової служби.

Враховуючи зазначене, Державна податкова адміністрація України зобов'язує забезпечити:

- своєчасне відкриття суб'єктами спеціального режиму оподаткування спеціальних рахунків в установах банків;

- своєчасне та в повному обсязі перерахування сум податку на додану вартість суб'єктами спеціального режиму оподаткування на спеціальні рахунки;

- контроль за цільовим використанням сум ПДВ, залишених суб'єктами спеціального режиму оподаткування у власному розпорядженні.

Одночасно повідомляємо про скасування щоквартального (не пізніше 7 числа місяця, який настає за звітним кварталом) контрольного завдання, доведеного до регіональних ДПА листом від 20.11.2009 р. N 25748/7/16-1417.


Заступник Голови
О. Любченко

может чем поможет....

+ еще
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 31.01.2011 р. N 2510/7/16-1417

Про окремі питання застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ
kkotenokk
Спасибо
krasnova
кто сталкивался на практике - еще раз по 2604. открываем спд счет. на счет заходят деньги из ФСС "допомога по вагітності та пологах".
нет ясности:
- удерживает ли спд ( а мы контолируем) с этой суммы налоги и какие ( письмо НБУ № 1742/0/14-11/18 от 18/01/11 не вносит определенности)?
- можно ли перечислить страховую сумму с 2604 на 2625 застрахованного работника?
NETрезвый
Цитата(krasnova @ 31.01.2013, 16:32) *
кто сталкивался на практике - еще раз по 2604. открываем спд счет. на счет заходят деньги из ФСС "допомога по вагітності та пологах".
нет ясности:
- удерживает ли спд ( а мы контолируем) с этой суммы налоги и какие ( письмо НБУ № 1742/0/14-11/18 от 18/01/11 не вносит определенности)?
- можно ли перечислить страховую сумму с 2604 на 2625 застрахованного работника?


Кроме писем НБУ есть еще налоговый кодекс и элементарная логика)))))
Вы бы еще с пенсий удержание налога контролировали)))

Цитата
Статья 165. Доходы, которые не включаются в расчет общего месячного (годового) налогооблагаемого дохода

165.1. В общий месячный (годовой) налогооблагаемый доход налогоплательщика не включаются следующие доходы:

165.1.1.сума государственной и социальной материальной помощи, государственной помощи в виде адресных выплат и предоставления социальных и реабилитационных услуг в соответствии с законом, жилищных и других субсидий или дотаций, компенсаций (включая денежные компенсации инвалидам, детям-инвалидам при реализации индивидуальных программ реабилитации инвалидов), вознаграждений и страховых выплат, которые получает налогоплательщик из бюджетов и фондов общеобязательного государственного социального страхования и в форме финансовой помощи инвалидам из Фонда социальной защиты инвалидов по закону, в том числе (но не исключительно):




Танк
підскажіть чи накладаєте Ви на цей рахунок арешт якщо прийшла постанова від ДВС про накладання арешту на рахунки підприємства?
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Форум IP.Board © 2001-2017 IPS, Inc.