Банковские новости Украины и мира

РУБРИКИ

НОВОСТИ БАНКОВ

АРХИВ 

СПРАВОЧНАЯ

РЕКОМЕНДУЕМ

30 МАРТА

14:30 | Украина | UABanker.net

Держфiнмонiторинг, НБУ та АУБ доопрацьовуватимуть Критерiї ризику легалiзацiї (вiдмивання) доходiв

Вiдбулася робоча зустрiч керiвництва Держфiнмонiторингу України з представниками Нацiонального банку України, Асоцiацiї українських банкiв та банкiвських установ. Зустрiч проведено на пропозицiю АУБ, оскiльки прийняття наказу Держфiнмонiторингу "Про затвердження Критерiїв ризику легалiзацiї (вiдмивання) доходiв, одержаних злочинним шляхом, або фiнансування тероризму" може призвести до безпiдставного накладання штрафних санкцiй на банкiвськi установи.

Даний документ є основою для формування суб'єктами первинного фiнансового монiторингу пiдходу, що ґрунтується на оцiнцi ризикiв вiдмивання злочинних доходiв або фiнансування тероризму.

Пiд час обговорення учасники зустрiчi торкнулися питань необхiдностi внесення змiн до згаданих "Критерiїв", затверджених наказом Держфiнмонiторингу, та розглянули широке коло питань, пов'язаних iз практичним їх застосуванням банкiвськими установами.

За пiдсумками зустрiчi учасниками досягнуто домовленостi щодо створення робочої групи з опрацювання змiн до Критерiїв ризику, яка буде функцiонувати при Радi з питань дослiдження методiв та тенденцiй у вiдмиваннi доходiв, одержаних злочинним шляхом, i фiнансуванню тероризму.

Склад вказаної Ради затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв України, до неї входять представники 27 органiв виконавчої влади, Верховної Ради України, Кабiнету Мiнiстрiв України та громадських органiзацiй, в тому числi АУБ.



Март 2011

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Вс

.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

.

.

.

РЕКЛАМА

© UABanker.net, 2000-2023 | О сайте | Партнеры |
При полном или частичном использовании материалов
гиперссылка на uabanker.net обязательна.
Автоматизированное извелечение информации сайта запрещено.