Банковские новости Украины и мира

РУБРИКИ

НОВОСТИ БАНКОВ

АРХИВ 

СПРАВОЧНАЯ

РЕКОМЕНДУЕМ

12 МАРТА

15:30 | Польша | UABanker.net

Збiгнєва Ягелло призначено Головою Правлiння банку РКО ВР SA на наступний термiн

2 березня Спостережна Рада РКО Вank Рolski SA призначила Збiгнєва Ягелло Головою Правлiння банку РКО ВР SA на наступний термiн, який розпочнеться 20 травня 2011 року.

Таким чином, Спостережна Рада доручила йому мiсiю продовження реалiзацiї Стратегiї "Лiдер" на 2010-2012 роки, яка передбачає прискорення органiчного зростання РКО Вank Рolski SA, а також посилення його позицiй як беззаперечного лiдера польського банкiвського сектору.

Збiгнєв Ягелло виконує функцiї Голови Правлiння РКО Вank Рolski SA вiд жовтня 2009 року. За цей перiод Банк динамiчно розвивався, з кожним кварталом досягаючи щоразу кращих фiнансових результатiв, збiльшив вiдрив вiд конкурентiв з огляду на масштаб дiяльностi, економiчну ефективнiсть та величину отриманих прибуткiв.

Банк не тiльки змiцнив свої позицiї лiдера роздрiбного бiзнесу, але й розвинув корпоративний сегмент, став головним фiнансовим партнером для польських пiдприємцiв, а також суттєво розширив свої iнвестицiйнi можливостi.

- Пiвтора року роботи в РКО Вank Рolski SA були для мене, насамперед, часом напруженої працi. Коли я починав в жовтнi 2009 року, моїм першим завданням було залучення капiталу, необхiдного для подальшого розвитку банку. Проведена емiсiя акцiй мала повний успiх. Протягом трьох мiсяцiв була розроблена нова стратегiя, яку ми послiдовно впроваджуємо.

Ми запустили проект пожвавлення та розвитку електронного банкiнгу, а також провели централiзацiю багатьох процесiв в банку. Iнiцiювали найбiльший обмiн понад 6 мiльйонiв дебетових карток на сучаснi картки з мiкропроцесором, що дозволяють здiйснювати ширше коло операцiй.

Висока стабiльнiсть капiталу була пiдтверджена європейськими стрес-тестами, у яких РКО Вank Рolski SA посiв 3-є мiсце. Великим досягненням стала емiсiя першого траншу єврооблiгацiй, що пiдтвердила наше вмiння ефективно використовувати можливостi ринкiв капiталу в сегментi боргового фiнансування. Очiкуваний прибуток Банку в 2010 роцi становить понад 3 млрд. злотих. Найближчим часом найбiльшим викликом для банку буде змiна продуктової пропозицiї для клiєнтiв. Незабаром Банк запровадить нову привабливу пропозицiю розрахунково-ощадного рахунку (ROR) та iнтенсифiкує роботи пов'язанi з покращенням якостi обслуговування клiєнтiв, - зазначив Збiгнєв Ягелло.

Позитивнi ефекти реалiзацiї нової стратегiї найбiльш помiтнi в оцiнцi Банку ринком, а також в його вартостi для акцiонерiв. РКО Вank Рolski SA є першим банком у регiонi з огляду на ринкову вартiсть та - як єдина фiнансова установа Польщi - увiйшов до числа 30-ти найбiльших європейських банкiв з погляду капiталiзацiї.

Банк позитивно оцiнюється аналiтиками. Останнiм часом спостерiгається найбiльша кiлькiсть позитивних рекомендацiй серед всiх банкiв, акцiї яких котуються на Фондовiй бiржi. Аналiтики рекомендують купувати або акумулювати цiннi папери РКО Вank Рolski SA. Курс акцiї РКО Вank Рolski SA зрiс з 26 злотих наприкiнцi першого пiврiччя 2009 року до 42 злотих станом на сьогоднi, а ринкова вартiсть - з 32,5 млрд. злотих до 52,5 млрд. злотих. РКО Вank Рolski SA є також найбiльшим з бiржових товариств з огляду вартостi акцiй, що знаходяться у вiльному обiгу, а також питомої ваги в iндексi WIG20.

Строк повноважень Правлiння РКО Вank Рolski SA складає 3 роки i повноваження дiючого Правлiння завершуються 19 травня цього року. В подальшому буде проведено конкурс на посади Членiв Правлiння Банку. Згiдно Статуту банку обирати їх буде Спостережна Рада за поданням Голови Правлiння РКО Вank Рolski SA.



Март 2011

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Вс

.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

.

.

.

РЕКЛАМА

© UABanker.net, 2000-2023 | О сайте | Партнеры |
При полном или частичном использовании материалов
гиперссылка на uabanker.net обязательна.
Автоматизированное извелечение информации сайта запрещено.